Leiweg 5c
5386 KR  Geffen
T:  06 - 20 43 16 10
E:  info@ecopoll.nl 
                      1366052197 facebook 

Openingstijden

Vrijdag en zaterdag
van 11.00 - 16.00

Tevens op afspraak

Imkerij Brabant, Ecopoll® in Geffen

Over ons

De start van een imkerij in Brabant. In 1998 hebben we onze eerste bijen aangeschaft bij Piet Heselmans in Roosendaal. Dat was ook onze eerste kennismaking met deze nieuwe hobby. We hebben altijd wel interesse in de natuur gehad en zijn ook graag in de tuin aan het werk. In de loop van de jaren is het aantal bijenvolken steeds verder gegroeid. Nu hebben we gemiddeld 200 tot 300 bijenvolken die ingezet worden voor de bestuiving van gewassen en productie van honing. Deze staan op dertien bijenstanden verspreid over Brabant. Daarmee zijn we één van de grotere imkers in Zuid-Nederland.

Ecopoll®, één van de grotere imkers in Zuid-Nederland.

De gezamenlijke hobby groeide uit tot een familiebedrijf dat in 2007 de naam Ecopoll® kreeg, wat staat voor natuurlijke (Eco) bestuiving (pollination). De honing die de bijen van Ecopoll® produceren wordt deels thuis verkocht en deels via winkels en fruittelers. Met onze bijen verzorgen we verspreid over heel Brabant voor diverse bedrijven de bestuiving. Imkerij Ecopoll® is de afgelopen jaren steeds groter en professioneler geworden. Nieuwe, moderne materialen horen daar ook bij.

Bijenteeltmuseum - Imkerij Ecopoll®

Met het openen van ons nieuwe pand in 2013 werden de bestaande activiteiten uitgebreid met een pand in de vorm van bijenraat. Zes cellen in een rondje leverde de basis voor ons nieuwe onderkomen. In het pand is een groot bijenteeltmuseum gevestigd wat is opgebouwd uit drie collecties van eerder in Nederland gestopte musea. Het pand wordt verder ingezet voor lezingen, workshops en rondleidingen. Natuurlijk ontbreken de imkeropleidingen niet. In het pand is ook onze moderne imkerij gevestigd. Dit alles is te bezoeken tijdens openingstijden of op afspraak.

Heeft u vragen, neem contact op met Bijenteeltmuseum - Imkerij Ecopoll® in Brabant.

 

 

 

 

 

 

 

Robert en Thea Schuurmans

Bijenmuseum

Wij nodigen u uit om ook eens een bezoek te brengen aan ons Bijenmuseum.