Over ons

Maak kennis met ons Ecopoll team!

Hoe het allemaal begonnen is…

In 1998 hebben we onze eerste bijen aangeschaft bij Piet Heselmans in Roosendaal. Dat was ook onze eerste kennismaking met onze nieuwe hobby. “Ik keek wat rond op Marktplaats voor bijenvolken en ineens zag ik dat er vier werden aangeboden. Nog nooit had ik bijen gehad, maar ik besloot er voor te gaan. Ik werd lid van een vereniging in Heesch en kreeg hulp.”

We hebben altijd wel interesse in de natuur gehad en zijn ook graag in de tuin aan het werk. In de loop van de jaren is het aantal bijenvolken steeds verder gegroeid.

Nu hebben we gemiddeld 400 bijenvolken die ingezet worden voor de bestuiving van gewassen en productie van honing. Deze staan op dertien bijenstanden verspreid over Brabant. Daarmee zijn we één van de grotere imkers in Zuid-Nederland.

De gezamenlijke hobby groeide uit tot een familiebedrijf dat in 2007 de naam Ecopoll kreeg. Dit staat voor natuurlijke (Eco) bestuiving (pollination).

De honing die de bijen van Ecopoll produceren wordt deels thuis verkocht en deels via winkels en fruittelers. Met onze bijen verzorgen we verspreid over heel Brabant voor diverse bedrijven de bestuiving.

Imkerij Ecopoll is de afgelopen jaren steeds groter en professioneler geworden. Nieuwe, moderne materialen horen daar ook bij.

Eén bij stelt niets voor, een volk als geheel is tot grootse dingen in staat

Bijen museum Geffen noord brabant

Ons nieuwe pand

Met het openen van ons nieuwe pand in 2013 werden de bestaande activiteiten uitgebreid. Ons bijzondere pand heeft de vorm van een bijenraat. Dit zijn zes cellen in een rondje en het leverde de basis voor ons nieuwe onderkomen.

In het pand is een groot bijenteeltmuseum gevestigd wat is opgebouwd uit drie collecties van eerder in Nederland gestopte musea.

Het pand wordt verder ingezet voor lezingen, workshops en rondleidingen. Natuurlijk ontbreken de imkeropleidingen niet. In het pand is inmiddels ook onze dagbesteding gevestigd. Dit alles is te bezoeken tijdens openingstijden of op afspraak.

Wil je graag meer lezen over ons museum? Ga dan meteen naar onze pagina over het museum!

Onze locatie

Op onze mooie locatie gelegen in het buitengebied van Geffen hebben wij alle ruimte.

Wij zijn te vinden aan de Leiweg 5c te Geffen.

Onze openingstijden zijn:

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
10.00-15.30

Zaterdag
10.00-13.00

Tevens op afspraak

Contact opnemen

Wil jij meer weten, heb je vragen en wil je in contact komen? Of wil jij een bezoek plannen Neem dan contact op via het contactformulier of bereik ons via ons telefoonnummer of e-mailadres.

06-20431610

info@ecopoll.nl

6 + 3 =